Ne aramıştınız?
Lifestyle

Evde 5 Farklı Kahvaltı Alternatifi

Kahvaltı yaz kış şüphesiz ki günün en önemli öğünlerinden birisi. Güne kahvaltıyla başlamak bütün gününüzün daha enerjik ve daha sağlıklı geçmesini sağlayabilir.

Kahvaltı yaz kış şüphesiz ki günün en önemli öğünlerinden birisi. Güne kahvaltıyla başlamak bütün gününüzün daha enerjik ve daha sağlıklı geçmesini sağlayabilir. Yaz aylarında sıcak havalarında etkisiyle kahvaltı yapmanın zorlaştığını biliyorum. İşte yaz aylarında rahatlıkla tüketebileceğiniz 5 farklı hem pratik hem de sağlıklı kahvaltı önerisi;

1. Şeftalili sabah yoğurdu

1 kase yoğurt 
1 küçük boy şeftali 
5-6 badem 
Tarçın 
2 yemek kaşığı yulaf ezmesi

Küçük küçük doğranmış şeftaliler, yulaf ezmesi ve bademlerle beraber yoğurtla karıştırılır. Üzerine tarçın ilave edilerek tüketilir.

2. Kahvaltı salatası

2 dilim az yağlı peynir 
1 tatlı kaşığı keten tohumu 
1 tatlı kaşığı zeytinyağı 
¼ demet maydanoz 
¼ demet dereotu 
Taze nane yaprakları 
3-4 ader cherry domates 
1 küçük salatalık

Küçük küçük doğranmış peynirler, ince kıyılmış maydanoz ve dereotuyla karıştırılır. Domates ve salatalıklar eklendikten sonra keten tohumu ve zeytinyağı ilave edilir. Üzerine taze nane yapraklari ekleyerek, yanında kızarmış ekmek ile tüketebilirsiniz.

3. Chia ile Sabah Pudingi

1 çay bardağı süt 
1.5 yemek kaşığı chia tohumu 
1 tatlı kaşığı tarçın 
1 tatlı kaşığı bal 
2 adet kayısı 
1 çay kaşığı Hindistan cevizi 
3 tam ceviz

Süt ve chia tohumları bir gece önceden karıştırılarak buzdolabında bekletilir. Üzerine tarçın ve bal, Hindistan cevizi ve kayısılar eklenerek karıştırılır, cevizleri de ilave ederek tüketebilirsiniz.

4. Çilekli smoothie

1 su bardağı süt 
5-6 çilek 
5-6 badem 
2 yemek kaşığı yulaf 
Tarçın

Yıkanmış çilekler, badem, yulaf ve tarçın süt ile birlikte blenderdan geçirilir. Dilerseniz içine Hindistan cevizi de ekleyerek tüketebilirsiniz.

 

5. Avokado ve Yumurta

1 yumurta 
½ avokado 
½ demet maydanoz 
½ limon

1 adet haşlanmış ve dilimlenmiş yumurta, dilimlenmiş avokado ve kıyılmış maydanozlarla karıştırılır. Üzerine ½ limon suyu eklenerek tüketilir.

 

Dilara Koçak

Dilara Koçak 1994 yılında Hacettepe Üni. Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nden mezun oldu. 1996 yılında aynı üniversitede yüksek lisans eğitimini de tamamlayarak Uzman Diyetisyen ünvanını aldı. Ardından İstanbul Üniversitesinde Yönetici geliştirme programı, Boğaziçi Ünversitesinde Etkili Sunum ve Konuşma Teknikleri programı ile 2015 yılında ise Bilgi Üniversitesi’nde Halkla İlişkiler Sertifika programını tamamladı.