ÇAY SEREMONİSİ
Japon misafirperverliğinin özü olan Omotenashi, köklerini beş yüzyılı aşkın geçmişe sahip çay seremonisinden alır. Yalnızca yeşil çayın hazırlanmasını değil; ihtiyaçlara önceden hazırlanmayı, ayrıntılara özen göstermeyi ve teşekkür etmeyi kapsayan üç temel ilkeyi barındırır.
Bir çay seremonisi için haftalar süren hazırlık yapılabilir: Davetiyeler özenle yazılır, misafirler ruhlarını etkinliğe hazırlar, ev sahibi ise seremoniye eşlik edecek takımları tek tek seçer. Seremoni günü geldiğinde, her şey misafir merkeze alınarak tasarlanır. Çay takımlarının zarifçe temizlenişinden ev sahibinin duruşuna kadar her hareket, gereksiz hiçbir söz ya da eyleme izin vermeden incelikle şekillenir.
Bir fincan çaydan çok daha fazlası olan Japon çay seremonisi, adap ve zarafetin buluştuğu, ruhani derinliğiyle misafire duyulan saygıyı ifade eden eşsiz bir deneyimdir.
-
Sosyal Medyada Paylaş
-
Bizi Sosyal Medyada Takip Edin