1. LEXUS'U KEŞFET
  2. Tasarım
  3. 2024 Milano Tasarım Haftası'nda Zaman Sergisi
Ne aramıştınız?
2024 MILANO TASARIM HAFTASI

LEXUS MILANO'DA “ZAMAN” SERGİSİNİ SUNUYOR

  • Lexus'un interaktif enstalasyonu “Time/Zaman”, yazılım destekli tasarımın sonsuz potansiyelini keşfederek deneyimleri her bireye anında uyarlıyor.
  • Keiichiro Shibuya'nın müziği eşliğinde Tangent Stüdyosu'ndan Hideki Yoshimoto'nun "BEYOND THE HORIZON/UFKUN ÖTESİNDE" adlı eserinin açılışı.
  • Marjan van Aubel'in ilk kez 2023 Miami Sanat & Tasarım Haftası'nda sergilenen “8 Minutes 20 Seconds/8 Dakika 20 Saniye” adlı eserinin evrimi.
  • Milano'daki Superstudio via Tortona 27’de bulunan Art Point ve Art Garden'da 16-21 Nisan tarihleri arasında halka açık olarak gerçekleştirilecek.

Lexus, Milano Tasarım Haftası'na sanatla iç içe olmaya devam ediyor. Dünyanın önde gelen iki tasarımcısının yeni ve orijinal çalışmalarını içeren “Time/Zaman” isimli interaktif enstalasyonları sergileyecek. Her iki sanat eseri de, dünyanın en büyük tasarım etkinliğinde insan merkezli tasarımın geleceğini aydınlatmayı hedefliyor.

Lexus, 35 yıl önce kurulduğundan bu yana lüks otomotiv dünyasındaki statükoya meydan okuyor, müşterinin zamanının her anına saygı duyan yeni deneyimler yaratmak adına hem ürünlerinde hem de hizmetlerinde sınırları zorluyor.

Bu amaçla yola çıkan sanatçılar “Time” ile birlikte yazılımın gücünü kullanarak kişiye özel deneyim olanaklarını nasıl sınırsızca genişleteceğini ve gelecekteki tasarımın her bir bireyle birlikte sorunsuz gelişmesine olanak tanıyacağını ortaya koyuyor.

Lexus’un sergisi aynı alanda içinde iki enstalasyon arasında bölündü. Hideki Yoshimoto/Tangent tarafından hazırlanan “BEYOND THE HORIZON/UFKUN ÖTESİNDE" adlı iç mekan sergisi, Keiichiro Shibuya'nın ziyaretçileri interaktif bir alana davet eden müziğiyle tamamlanıyor. Bu eser, yazılım aracılığıyla sınırsız bir şekilde gelişmeye devam eden yeni nesil mobilite dünyasını ifade ediyor.

Dışarıda sergilenecek olan Marjan van Aubel'in “8 Minutes 20 Seconds/8 Dakika 20 Saniye” adlı eseri, karbon-nötr bir geleceğe doğru tasarım ve teknolojide yeni yaklaşımlara öncülük etme konusunda Lexus ile paylaştığı işbirliğini yansıtıyor.

Her iki sergi de, donanım ve yazılım sinerjisinin otomotiv deneyimini nasıl yeniden tanımlayabileceğini temsil eden bir konsept olan yeni nesil Lexus elektrikli aracı LF-ZC'yi içeriyor.

Lexus yaklaşık 20 yıldır Milano Tasarım Haftası'na düzenli olarak katılım gösteriyor ve ziyaretçiler için sürükleyici deneyimler yaratmak üzere önde gelen birçok tasarımcı ve sanatçıyla işbirliği yapıyor. Bunlar arasında Philippe Nigro, Sou Fujimoto, Rhizomatiks, Germane Barnes ve Suchi Reddy gibi uluslararası alanda saygın isimler yer alıyor.

TASARIMCI PROFİLİ

HIDEKI YOSHIMOTO /TANGENT

Uluslararası Tangent tasarım ve inovasyon markasının kurucusu olan Hideki Yoshimoto, Londra'daki Royal College of Art'ta öğrenciyken 2013 yılında ilk Lexus Tasarım Ödülü'nün sahibi oldu. Yoshimoto’nun ödül alan aydınlatma tasarımı “INAHO” dünya çapında sergilerde yer aldı ve ticari bir ürün olarak geliştirildi.

Yoshimoto, tasarım ve mühendisliğin progresif füzyonu konusunda uzmanlaşmıştı. Hermès gibi global lüks markalara tasarım ve konsept sağlamanın yanı sıra, teknoloji tabanlı yeni iş geliştirmeden kentsel planlamalara kadar çok çeşitli alanlarda çalışmalar yapıyor. Son yıllarda, geleneksel Japon el sanatları ile ileri teknolojiyi birleştiren uluslararası bir girişim olan Craft x Tech'in kuruluşu da dahil olmak üzere Japon kültürünün evrimi ve aktarımıyla da ilgileniyor.

Tasarım stüdyosu Tangent ise, teknolojiyi insanları korkutmak yerine onların yaşamlarına ve zamanlarına katkı sağlamak olarak değerlendiriyor. Yaklaşımları, Lexus'un müşterileri ile mobilite arasında kurmayı hedeflediği ilişkiyle örtüşüyor.

https://www.tngnt.uk/

TASARIMCI PROFİLİ

MARJAN VAN AUBEL / MARJAN VAN AUBEL STUDIO

Hollandalı bir solar teknoloji tasarımcısı olan Marjan van Aubel, çalışmalarını sürdürülebilir bir gelecek için güneş ışığı ve teknolojiyi birleştirerek gerçekleştiriyor. Güneş enerjisini günlük hayata dahil etmeyi amaçlayan ödüllü yaratıcı çalışmalar yapan Marjan van Aubel Studio'nun direktörü olarak görev alıyor.

Marjan van Aubel, stüdyosunun yaratıcı felsefesini şöyle açıklıyor: “Sürdürülebilirlik, tasarım ve solar teknolojiyi birleştiren bir gelecek yaratmaya devam edeceğiz. Güneş enerjisi tasarımıyla kalıcı bir değişim oluşturmak istiyoruz. Güneş enerjisini binalar ve nesneler aracılığıyla hayatımıza dahil ederek gerçek hayatta kullanmaya devam edeceğiz. İşte hedefim bu.”

Bu fikir, Lexus'un tasarım vizyonu ve tam elektrikli araçlarla insan merkezli deneyime daha fazlasını katma hedefiyle ortak değerleri paylaşıyor.

Van Aubel, Royal College of Art'tan Ürün Tasarımı bölümünde yüksek lisans derecesi ile mezun oldu ve Rietveld Academy Design Lab'dan lisans derecesine sahip. Önde gelen marka işbirlikleri arasında COS, Timberland ve küresel olarak güneş enerjisine geçişi hızlandırmaya yardımcı olmak için Swarovski yer alıyor. Önemli çalışmaları arasında "Sunne", "Current Table", "Power Plant" ve Dubai'deki Expo 2020'de Netherlands Pavilion için çatı tasarımı dikkat çekiyor.

https://www.marjanvanaubel.com/

BESTECİ PROFİLİ

KEIICHIRO SHIBUYA

Keiichiro Shibuya, Tokyo ve Paris'te yaşayan bir Japon besteci, müzisyen ve sanatçıdır. Tokyo Sanat Üniversitesi Kompozisyon Bölümü'nden mezun oldu. Çalışmaları arasında son teknoloji elektronik müzik, piyano soloları, operalar, film müzikleri ve ses enstalasyonları bulunuyor.

Shibuya, 2012 yılında başrolünde Hatsune Miku'nun oynadığı vokaloid opera The End'i ortaya koydu. Operanın prömiyeri Paris'teki Théâtre du Châtelet'de Louis Vuitton ve Marc Jacobs tarafından tasarlanan kostümlerle gerçekleştirildi. Shibuya bu prömiyerin ardından bir dünya turnesine çıktı. 2018'de "Android Opera" adlı başka bir operanın prömiyerine imza attı. Operada, bir orkestrayı yönetirken şarkı söyleyen yapay zeka kullanan bir android yer aldı. 2021 yılında ise, Tokyo'daki Yeni Ulusal Tiyatro tarafından “Super Angels” operasını yapmak üzere görevlendirildi. 2022'de Expo 2020 Dubai için Android Opera MIRROR'ı sahneledi. Bu operanın 70 dakikalık tam versiyonunun prömiyeri Paris'teki Théâtre du Châtelet'de yapıldı.

Shibuya film müzikleriyle daha da fazla tanındı. 2020 ve 2021'de 75. Mainichi Film Ödülleri'nde ödülün sahibi oldu. Midnight Swan filmiyle ise 30. Japonya Film Eleştirmenleri Ödülü'nü aldı.

Shibuya, eserleriyle teknolojiyle sanatın sınırlarını zorlamaya devam ediyor.

http://atak.jp/en/

LEXUS HAKKINDA

Lexus, 1989 yılında amiral gemisi bir sedan ve premium otomobil dünyasını yeniden tanımlayan bir misafirperverlik deneyimi ile tanıtıldı. 1998 yılında Lexus RX ile lüks SUV segmentini yarattı. Premium hibrit araç satış lideri olan Lexus, dünyanın ilk lüks hibritini üretti ve o zamandan bu yana tam hibritler, plug-in hibritler ve tam elektrikliler dahil olmak üzere 2 milyon 330 binden fazla çevreci araç satışı gerçekleştirdi.

Global bir premium otomotiv markası olarak Lexus, cesur tasarıma, olağanüstü kalitedeki işçiliğe ve heyecan verici performansa sahip modelleriyle öne çıkıyor. Ürün gamını yeni nesil premium kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde geliştiren marka, şu anda dünya çapında 90'dan fazla ülkede/bölgede sunuluyor.

Dünyanın dört bir yanındaki Lexus çalışanları/ekip üyeleri, kendilerini Lexus'a özgü, dünyayı heyecanlandıran ve değiştiren harika deneyimler yaratmaya adamışlardır.