1. LEXUS'U KEŞFET
  2. Lexus otomobilleri hakkinda hersey
  3. Araba fari temizleme nasil yapilmali
Ne aramıştınız?
LEXUS'U KEŞFEDİN

ARABA FARI TEMİZLEME NASIL YAPILMALI?

Araba farları, darbelere karşı dayanıklılık göstermeleri için genellikle polikarbon malzemeden üretilir. Bu durum sağlamlık açısından avantaj sağlarken farların zaman içinde renk bütünlüğünü korumasını ve temizliğini zorlaştırır. Haliyle araçların çok büyük bir bölümünde yıllar geçtikçe sararmış farlarla karşılaşılır. Peki otomobillerde görülen en yaygın sorunlardan biri olan sararmış farlarla ilgili nasıl bir yol izleyebilir ve far temizliği için neler yapabilirsiniz? İşte cevapları...

Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Aracınızın farlarında bir türlü temizlenemeyen kalıcı buğulanma, sararma ya da çizilmeler meydana gelmiş olabilir. Tüm bu sorunlar için birbirinden farklı ve etkili yöntemler kullanarak buğulanmış, çizilmiş veya sararmış far temizleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Araba farı temizleme sürecinde bu iş için özel olarak üretilmiş ürünlerden yararlanabileceğiniz gibi diğer etkili alternatifleri de değerlendirebilirsiniz. Araç far temizleme amacıyla kullanılan malzemeler arasında far parlatıcı olarak da bilinen far cilası dışında diş macunu ve zımpara gibi oldukça farklı ürünler de bulabilirsiniz.

 

Far Cilası ile Araba Farı Nasıl Temizlenir?

Far temizleme seti dendiğinde akla ilk gelen seçeneklerden biri olan far cilası, özellikle ileri düzeyde olmayan kirli veya sararmış farlarda oldukça iyi sonuçlar verir. Hem araç far temizliği hem araba farı parlatma konusunda başarılı olan far cilasını diş fırçasına sıkarak farlara uygulayabilirsiniz. Farları, cila ve diş fırçası ile ovduktan sonra hafif nemli bir bezle silebilirsiniz. Böylece aracınızın farları çok daha temiz ve parlak bir görüntüye kavuşabilir.

 

Diş Macunu ile Araba Farı Nasıl Temizlenir?

"Far nasıl temizlenir?" sorusunun en etkili cevaplarından bir diğerini de diş macunu oluşturur. Özellikle zaman içinde sararmış farlar için oldukça ekonomik ve mükemmel bir çözüm olan diş macununu uygulamak da çok basittir. Farların üzerine ve kuru bir bezin üzerine sıktığınız diş macunuyla farları ovabilir, ardından hafif şekilde ıslattığınız aynı bezle ovma işlemine devam edebilir, son olarak bezi tamamen yıkayıp, hafif nemli bir şekilde son kez araç farlarını silebilirsiniz.

 

Far İçi Temizleme Nasıl Yapılır?

Araç far parlatma ve temizliği söz konusu olduğunda çoğu zaman dışarıdan müdahale etmek yeterli olsa da bazı durumlarda far içi temizliği de gerekir. Zaman içinde farların içine dolan tozlar veya yağmur suları gibi faktörler, farların içlerini de kirletir. Ancak araçların farlarını gövdeden ayırmak, zor bir işlem olduğu ve profesyonellik gerektirdiği için bu konuda her zaman bir uzmandan yardım alınmalıdır. Far içi temizliği konusunda bilgili ve donanımlı olmadığınız takdirde nikelaj ve ampullere zarar verebilir, böylece daha büyük sorunlara ve masraflara yol açabilirsiniz.

 

Araba Farındaki Çizikler Nasıl Giderilir?

Farlardaki kirli veya sararmış kısımlar kadar çizikler de görsel açıdan rahatsız edici boyutlara ulaşabilir. Bu durumda far cilası ya da diş macunu gibi malzemeler işe yaramayacağı için daha etkili çözümler bulmak gerekir. Bu çözümlerden biri olan zımpara, sizi aracınızın farlarındaki çiziklerden kurtararak kusursuz sonuca ulaştırabilir. Bunun için öncelikle kaba zımpara kağıdını far çizik giderici olarak kullanabilir, çizikler azaldıkça daha ince zımpara kağıtlarıyla zımparalama işlemini sürdürebilirsiniz. Ancak işlem esnasında far çevresine ve aracın boyasına zarar vermemeye üst düzeyde özen göstermelisiniz. Farların temizliği ve bakımı kadar performansları da hem daha güvenli hem daha konforlu bir yolculuk için büyük önem taşır. Örneğin; xenon farlar, halojen farlara göre birbirinden farklı avantajları beraberinde getirir. Halojen farlar ve xenon farlar arasında farkları öğrenmek, bu konuda detaylı bilgi edinmek için "Xenon Far Nedir? Halojen Far ile Farkları Nelerdir?" içeriğine göz atabilirsiniz.