Eğlencenin Doruğu
Osmanlılar zamanında deniz üssü olarak kullanılmış. 1770 yılında Çeşme açıklarında Ruslar tarafından yakılan Osmanlı donanması hala Ege’nin derinliklerinde yatıyor. İlçe merkezindeki en etkileyici yapı olan kale Cenevizliler tarafından inşa edilmiş, Fatih’in oğlu Sultan Bayezid tarafından da onarılmış. Kalenin önünde kölelikten sadrazamlığa yükselen Cezayirli Gazi Hasan Paşa’nın bir heykeli bulunuyor.
*Çeşme’nin Balık Turnuvası ve Alaçatı Ot Festivali’nin ardından artık bir de uluslararası yelken yarışı Arkas Aegean Link Regatta var. İlki 2017 Ağustos’unda yapılan Sakız Adası bağlantılı olan yarışa 45 tekne ve 400’e yakın yarışçı Türk ve Yunan sahillerinde yelken açtılar, Ege’ye de apayrı bir renk kattılar.
*Çeşme gün geçtikçe kalabalıklaşıyor ve bütün sahil kentlerindeki aynı dertten mustarip; vasıflı eleman eksikliği. Dolayısıyla bazen servis aksıyor, mekanlarda her yıl yeni personeli tanımanız gerekiyor. Ama gene de güzel, tadını çıkarın. 1974’ten beri Çeşme’ye yazlığa giden birinin tavsiyelerini umarım beğenirsiniz!
Ovacık
Türkiye’nin Toskana’sı olma potansiyeline sahip Ovacık son zamanların gözde yeri. Ovacık’taki Noni’s House (0532 418 47 01) yeryüzünde cenneti arayanlara tavsiye edilir. Tek katlı stilize bir bağ evinin ortasına kurulu masalsı bahçede yer alan Noni’s House’ta kahvaltı yapabilir, dilerseniz yöresel Ege mutfağı kursları alabilirsiniz. Bağdan toplanmış üzümlerden sıkılan üzüm suyunu tadın, çimlerde enerjinizi atın. Before Sunset (0532 173 55 18) manzarasında Sakız Adası olan bir plaj. Akşam üzeri partileri süper, oturup etrafı ve mekanın adına layık manzarayı seyredin.
Altınkum
Altınkum, Çeşme’de en sevdiğim ve bir gün imara açılacak diye dert ettiğim plaj. Burada iyi işletmeler var. Size bir ipucu Altınkum dahil Çeşme Yarımadası’nın güneyindeki bütün plajların suyu soğuk! Çeşme’nin en güzel plajlarından olan Fly-inn ve Fun Beach burada bulunuyor. Akşam yemeği için Çiftlikköy’deki İstakozcu Can Baba (0232 722 12 15) bir klasik. İstakoz, langust ve Ege Denizi balıkları yiyebilirsiniz. Batur’da katmerin tadına bakmayı ihmal etmeyin.